Project LEF, 60-plussers een succes!

Project LEF

Afgelopen donderdag ging Project LEF, geïnitieerd door de Aanjagers van Stichting Muziek Opmeer, van start. Vorig jaar met kinderen van 12 tot jong volwassenen van 24. Dit jaar voor het eerst met 60-plussers.

‘De conclusie is’, zegt één van de deelnemers, ‘je bent nooit te oud. Dit is zo fantastisch. Een lied zingen met een verhaal. Out of the box en ondanks de zenuwen die drempel over gaan.’
En dat is iedereen gelukt. Want alle 8 de deelnemers brachten 2 Nederlandstalige solo’s ten gehore. Op dusdanige wijze dat het publiek meer dan eens een staande ovatie gaf.

‘We gaan zeker voor een tweede optreden’, zegt organisator en coach Mirjam Kaijer. ‘Ik kan niet anders zeggen dan dat alle deelnemers boven zichzelf zijn uitgestegen: Loes Kaag, Liesbeth Groenewoud, Arjan Bosse, Willem Groenewoud, Piet Kraakman, Elza Maas, Marian Kamp en Ton Groot.

De optredens waren grappig, herkenbaar en soms ook erg ontroerend. Voorafgaand aan het lied volgde een persoonlijk verhaal, hetgeen de tekst nog meer gelaagdheid gaf.

Mirjam: ‘In de aankondiging heb ik aan het publiek aangegeven dat het niet om de beste prestatie gaat met daarop volgend een prijs en lovende woorden. Daar gaat het in onze maatschappij maar al te vaak over. Die altijd hoge lat.

Het gaat bij LEF om met hart en ziel een lied te zingen. Echtheid. Hand in hand met muziek. Jezelf durven laten zien. Kiezen voor jezelf.
De kers op de taart was presentator Bert Hemrika. Met zijn aankondigingen had hij geregeld de lachers op zijn hand. Ook was het pianospel van Eric Lensink een genot voor het oor.

‘Voor de mensen die we hebben moeten teleurstellen komt er een tweede optreden op zondag 9 februari om 15.00, wederom in Muziektheater ’t Kerkhuys. We hopen op deze manier ook andere 60-plussers te inspireren.

Je bent nooit te oud, ga ervoor!’