Ik ben een topper (boek)

De toppers zijn bergen: stevig, sterk en rotsvast. Toppers kijken al eeuwenlang over de aarde uit, dus zien ze precies wat wel en wat niet werkt in het leven. Tot hun grote verdriet zien zij dat sommige kinderen zich helemaal geen topper voelen.

‘Toppers’ leren de kinderen hoe je dat kunt veranderen. Zij doen dit door belangrijke geheimen te laten delen met de lezers, bijvoorbeeld:
• dat je helemaal goed bent zoals je bent;
• dat dankbaar zijn en complimenten geven je gelukkig maakt;
• dat je fouten mag maken;
• dat iedereen talenten heeft en hoe je die kunt ontdekken;
• dat het onmogelijk is dat iedereen je aardig vindt.
‘Ik ben een topper’ is een boek dat kinderen belangrijke levenslessen leert die in deze drukke maatschappij te veel naar de achtergrond zijn geraakt. Kinderen leren op deze manier het beste uit zichzelf te halen, wat een belangrijke basis is voor geluk. Zo wordt er gewerkt aan een positief zelfbeeld, waardoor kinderen liefdevoller met zichzelf en anderen omgaan.
In het boek is een cd ingesloten, met zes liedjes die heerlijk zijn om mee te zingen, maar die ook allemaal een boodschap bevatten. Met daarbij de karaoke-versie! In het boek staan de teksten afgedrukt. 

Bestel ‘Ik ben een topper’ bij bol.com

Presentatie van het boek

Op 21 oktober 2010 vond op de basisschool St. Wulfram te Hoogwoud de presentatie van “Ik ben een Topper” plaats. Ouder en oud-leerling Mirjam Kaijer maakte een complete methode: boek-cd-vriendenboeje en kaartspel. Leerlingen en oud-leerlingen zogen de liedjes van de bijbehorende cd.

“Het is een mooie ervaring voor kinderen om te horen dat ze precies goed zijn zoals ze zijn. Het boek spreekt erg tot de verbeelding en de geheimen van de bergen zijn mooi omschreven.”