Steun onze petitie!

MELDPUNT

Voor iedereen die onze missie wil steunen om bij de politiek meer aandacht te vragen voor een betere gezondheidszorg voor vrouwen.

Alle verhalen (mag ook van een dierbare zijn of iemand die al overleden is) worden gebundeld en gebruikt als input voor een betere gezondheidszorg voor vrouwen en overhandigd aan de politiek. Ieder verhaal -van vrouwen jong en oud- verdient een podium.

Vanuit de DENKTANK wordt Mirjam Kaijer ondersteund in de vervolgstappen om een platform op te zetten. Daarom is er een Stichting opgezet: Voices For Women.

Wil jij dat er meer erkenning komt en wil je de stichting ondersteunen? Druk dan op bovenstaande button.

Steun meer onderzoek naar (onverklaarde) gezondheidsklachten van vrouwen en red levens!
De enquête is een inventarisatie om inzicht te krijgen op welk vlak de gezondheidszorg voor vrouwen verbetering behoeft.

Strijders voor gendergeneeskunde aan het woord:

“Tachtig procent van de mensen met somatisch onverklaarde lichamelijke klachten is vrouw”.
Jannet Vaessen, directeur-bestuurder van WOMEN Inc.
“We lijken een progressief land, maar we zijn een heel behoudend volkje. Zeker als het gaat om genderspecifieke zorg. We lopen overal achteraan. Het merendeel van de ziekenhuizen in Nederland is nog niet eens met genderspecifieke zorg gestart”
Prof. dr. Angela Maas, cardioloog
“Er is nog te veel sprake van een ‘bikinivisie’. De veronderstelling dat bij mannen en vrouwen alles buiten het geslacht hetzelfde is en dat dus de hele geneeskunde genderneutraal is, zit heel diep in de historie van de geneeskunde”.
Prof. Dr. Bart C. J. M. Fauser, hoogleraar Voortplanting en Gynaecologie 
“We moeten echt af van “atypische” klachten. Het is de hoogste tijd dat we klachten bij vrouwen gewoon herkennen, een diagnose stellen en een behandeling starten op maat. We zijn geen kleine mannen. Tijd voor nieuwe richtlijnen.”
Janneke Wittekoek (cardioloog)