‘Taart met tranen’

‘Taart met tranen’ gaat over de grote en de kleine dingen in het leven. Mirjam Kaijer schrijft herkenbaar en hilarisch, zonder dat ze gevoelige onderwerpen vermijdt.  Ze haalt haar inspiratie uit het contact met haar ouder wordende vader, haar werk in de gezondheidszorg, euthanasie, de aftakeling na je 50ste, haar opgroeiende kinderen, de kracht van vriendschappen, communicatie-ellende, de waanzin van social media en drama’s met haar huisdieren.

Van columns over een opgewonden hond op het naaktstrand tot de slappe lach op een begrafenis; van escalerende rollator-schaamte tot poep in je mond na een bevalling. Zij schuwt geen enkel onderwerp.

Mirjam Kaijer (1967) schreef eerder: “Het elfje en het oude geheim’, “Geluk, Passie en omgaan met Tegenslag’, “Ik ben een Topper’, “de Topper onderwijslijn’ en “Het draakje en de verborgen schat’.

‘Meekijken, meevoelen, zonder vals sentiment’

“In de kleine menselijke verhalen schuilen de grote levenslessen.  Mirjam Kaijer heeft daar als geen ander oog voor, ze laat ons meekijken en meevoelen, zonder vals sentiment.’
Frénk van der Linden, interviewer

‘De verhalen van Mirjam Kaijer doen wat met je’

‘Je kunt om haar lachen; je kunt boos worden om wat ze schrijft, ontroerd raken, want een ding is zeker: de verhalen van Mirjam Kaijer doen wat met je. En zo moet het ook, dat is de kracht van haar columns.’
Jan van der Werff, voormalig Chefredacteur Noordhollands Dagblad