Steun onze petitie!

Korte beschrijving

Er lopen ongelooflijk veel vrouwen rond met langdurige gezondheidsklachten die niet adequaat worden behandeld in het reguliere Nederlandse zorgsysteem.  Klachten afgedaan als de overgang, burn-out, fybromyalgie, het chronisch vermoeidheidssyndroom, de overgang of de conclusie: Het zit tussen je oren. Sommige vrouwen belanden onnodig in de psychiatrie en worden niet juist gediagnosticeerd. Dat komt door onvoldoende kennis over vrouwspecifieke ziektes, of gender verschillen bij algemene ziektes.  Vrouwen leven langer dan mannen, maar het aantal levensjaren in goede gezondheid is minder. 


Petitie gericht aan
Tweede kamer. Als we voldoende ondertekeningen hebben dan gaan we dit overhandigen aan de minister van volksgezondheid.

Wie zijn wij?
Mirjam Kaijer en andere vrouwen die ervaringsdeskundigen zijn.

Wij constateren
Dat 75 procent van de patiënten met schildklierafwijkingen, reuma en andere auto-immuunziekten vrouw is en vrouwen 2 keer zo vaak een depressie hebben, vaker chronische ziektes, meer medicijnen gebruiken, vaker de huisarts bezoeken en heftiger reageren op medicijnen en men niet goed weet hoe dat komt? Er is te weinig onderzoek gedaan naar het vrouwenlichaam. Vrouwen worden medisch behandeld als mannen. Er moet dringend meer wetenschappelijk onderzoek gedaan worden naar man-vrouwverschillen in de gezondheidszorg en bestaande inzichten moeten sneller opgenomen worden in beroepsrichtlijnen.

En verzoeken
Dat er meer aandacht komt voor de man-vrouwverschillen in de gezondheidszorg, zodat klachten en gezondheidsproblemen van vrouwen beter worden gediagnosticeerd en behandeld.  

Vrouwen leven langer dan mannen, maar vooral in matige gezondheid en kwaliteit van leven. Dat moet echt beter worden in een samenleving waarin mensen steeds ouder worden.