‘Haar werk en training zet aan tot verandering en raakt de essentie’

Trainingen

Al jaren geeft Mirjam Kaijer samen met pianist Eric Lensink trainingen op maat voor diverse organisaties in de gezondheidszorg. Daarin gebruikt ze alle elementen die ze in haar loopbaan heeft ontwikkeld: interviewen, presenteren, zingen, schrijven, waaronder columns op maat.
Op een creatieve manier maakt ze mensen op ludieke, onconventionele wijze bewust van hun invloed op de patiënt, bewoner of client. Haar kracht is dat ze zelf in de gezondheidszorg heeft gewerkt en zich daarom goed kan verplaatsen in de doelgroep.

Weet je wie ik ben?
Een project waar we mee optreden in de ouderenzorg om eenzaamheid tegen te gaan. We zingen bekende Nederlandse nummers en stellen daarna een vraag aan de bewoners. Een soort van ‘over de streep’, maar dan anders en met behulp van muziek.

Muziek brengt emotie en herinneringen met zich mee en zorgt ervoor dat mensen zich makkelijker naar elkaar open stellen. Bewoners leren elkaar op deze manier op een hele andere wijze kennen. De persoonlijke vragen zorgen voor meer begrip en onderling contact. De training wordt heel positief ontvangen.

Sinds kort verzorgen we deze training ook voor teams werkzaam in ziekenhuizen en de ouderenzorg. Het brengt medewerkers dichter bij elkaar en ze krijgen zo meer inzicht in elkaars leven en daardoor meer begrip. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op.

Back to Basic
Terug naar de basis. Waarom communiceert iemand zoals hij/zij communiceert? Als je wilt dat mensen zich kunnen inleven in de ander dan moet je eerst weten wat iemands eigen behoeftes en grenzen zijn.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op.


Referenties


Lachend in de spiegel kijken en werkelijk worden bewogen.

Mirjam is in staat om mensen te raken met haar teksten en muziek. Wat haar kenmerkt is haar prettige en onconventionele toon, waarmee ze bij mensen de juiste snaar raakt, met respect voor ieders waarden en normen.

Ze brengt haar programma met humor, er is ruimte voor een lach en een traan.  Herkenbare beroeps –en persoonlijke situaties brengt Mirjam in rake, niet mis te verstane bewoording, voor het voetlicht.

De prachtige muzikale ondersteuning en passende foto’s, filmpjes en cartoons, dragen bij tot het aanzetten van bewustwording en inzicht vanuit het perspectief van de ander.  Het programma is in de evaluatie gemiddeld beoordeeld met een 8,5 en door een aantal van de 77 deelnemers benoemt als een cadeautje voor zichzelf.

Gea van de Helm | Senior-advisor Dijklander Ziekenhuis Hoorn.

‘Rechtstreeks in het hart!’

Als afsluiting van een teamdag of werkconferentie was het optreden van Mirjam en haar pianist van bijzondere toegevoegde waarde.

Een 1 uur durend programma waarin zij de medewerkers wist te raken met datgene waar het in essentie omgaat in de zorg, n.l. de patiënt en de mens erachter.

Als geen ander weet zij mensen te raken met prachtige muziek, ontroerende teksten maar ook met humor en een enkele kritische noot. Na een dag inspannend werken aan taaie onderwerpen als kwaliteit van zorg , efficiënt werken en vakbekwaamheid heeft een afsluiting, zoals  Mirjam die verzorgd, een enorm relativerend effect.

Zij geeft in haar show antwoord op de vraag: ”en waarom of voor wie doen we dit ook alweer allemaal”? En bovenal laat ze mensen het antwoord op deze vraag voelen. Rechtstreeks in het hart!

Petra Osborne | Ziekenhuis Purmerend, opleidingadviseur

‘Haar programma is meer dan een training’

Een programma wat meer is dan een training, het is een beleving, het zet een verandering in gang, het raakt aan.

Een combinatie van zang, pianospel, beeld en goed doordachte inhoud.

Deze training levert inzicht op in jezelf, je collega, en geeft een opening om te bespreken met elkaar als groep hoe je allemaal met je eigen rugzakje de communicatie met je klant, patient zo open mogelijk aan kunt gaan. Met respect voor elkaars waarden en normen, weg van het oordeel.

Carola Stoutjesdijk | Hoofd long-afdeling, Dijklander Ziekenhuis Hoorn

‘In verbinding’

Soms moet je de dingen wat uitvergroten om ze duidelijk te maken. Die kunst beheerst Mirjam Kaijer, begeleidt door haar pianist Erik Lensing, opperbest.

Mirjam Kaijer heeft tijdens de kick-off-bijeenkomst van het vernieuwingsplan van Lindendael “in verbinding” een humoristische en ontroerende voorstelling gegeven waaruit de kern van het vernieuwingsplan overduidelijk naar voren is gekomen. Een avond die veel indruk heeft gemaakt. Het vernieuwingsplan “in verbinding” heeft als doel de bewoners in contact te laten blijven met hun persoonlijke wensen voor de dagelijkse levensloop.

Bedankt Mirjam je hebt ons een push in de juiste richting gegeven.

Jeanet lakeman| Manager zorg & welzijn, Lindendael