Referenties

Mirjam Kaijer heeft voor SVOZ diverse opdrachten uitgevoerd.

Zij is ingezet als intervisiebegeleider voor verzorgenden die een opleiding ‘Eerst Verantwoordelijk Verzorgende’ (EVV) volgden.

Daarnaast heeft Mirjam als trainingsacteur en co-trainer groepen begeleid die trainingen volgden gericht op klantgerichtheid, omgaan met moeilijk gedrag, zelfhantering en veranderen.

De stijl en werkwijze van Mirjam kenmerkt zich door een gebruik van creatieve werkvormen om het ijs te breken en iets bij deelnemers los te maken.

Sleutelwoorden in haar aanpak zijn; emotie, begrip, confrontatie, humor, zang, nabijheid, veiligheid en ruimte.

Mirjam weet op een humorvolle en veilige manier groepen en individuen te bewegen tot openheid en kritische introspectie.

Vanuit haar ervaringen in zorg en welzijn, maar vooral vanuit de bereidheid ook haar eigen kwetsbaarheid te tonen, is Mirjam als geen ander in staat mensen en groepen in beweging te krijgen.

Paul Schoone

Directeur SVOZ

Lachend in de spiegel kijken en werkelijk worden bewogen.

Mirjam is in staat om mensen te raken met haar teksten en muziek. Wat haar kenmerkt is haar prettige en onconventionele toon, waarmee ze bij mensen de juiste snaar raakt, met respect voor ieders waarden en normen.

Ze brengt haar programma met humor, er is ruimte voor een lach en een traan.  Herkenbare beroeps –en persoonlijke situaties brengt Mirjam in rake, niet mis te verstane bewoording, voor het voetlicht.

De prachtige muzikale ondersteuning en passende foto’s, filmpjes en cartoons, dragen bij tot het aanzetten van bewustwording en inzicht vanuit het perspectief van de ander.  Het programma is in de evaluatie gemiddeld beoordeeld met een 8,5 en door een aantal van de 77 deelnemers benoemt als een cadeautje voor zichzelf.

Gea van de Helm

Senior-advisor Westfriesgasthuis.

Back to Basic

In een mum van tijd nemen Mirjam Kaijer en haar pianist Eric Lensing je mee naar je binnenste, naar zaken die er toe doen, die je gevormd hebben en nu nog van invloed zijn op jouw handelen. Je ziet jezelf bijvoorbeeld weer aan de keukentafel van vroeger zitten en weet/voelt onmiddellijk wat er toe gedaan heeft en hoe je dit nu eventueel wel of niet nog doorzet in je interactie met je collega’s of zoals bij ons op school met de kinderen en ouders. Verfrissend, helder, anders en mede door de diverse werkvormen effectief. Je komt wederom bij je passie voor het onderwijs en kunt de handreikingen meteen omzetten in handelen. Ik gun ieder schoolteam, iedere collega in het onderwijs deze training en beveel het van harte aan.Bianca Koomen

Directeur Willem-Alexanderschool, Bergen N-H

‘Haar programma is meer dan een training’

Een programma wat meer is dan een training, het is een beleving, het zet een verandering in gang, het raakt aan.

Een combinatie van zang, pianospel, beeld en goed doordachte inhoud.

Deze training levert inzicht op in jezelf, je collega, en geeft een opening om te bespreken met elkaar als groep hoe je allemaal met je eigen rugzakje de communicatie met je klant, patient zo open mogelijk aan kunt gaan. Met respect voor elkaars waarden en normen, weg van het oordeel.

Carola Stoutjesdijk

Hoofd long-afdeling, West-Fries Gasthuis Hoorn

‘Rechtstreeks in het hart!’

Als afsluiting van een teamdag of werkconferentie was het optreden van Mirjam en haar pianist van bijzondere toegevoegde waarde.

Een 1 uur durend programma waarin zij de medewerkers wist te raken met datgene waar het in essentie omgaat in de zorg, n.l. de patiënt en de mens erachter.

Als geen ander weet zij mensen te raken met prachtige muziek, ontroerende teksten maar ook met humor en een enkele kritische noot.

Na een dag inspannend werken aan taaie onderwerpen als kwaliteit van zorg , efficiënt werken en vakbekwaamheid heeft een afsluiting, zoals  Mirjam die verzorgd, een enorm relativerend effect.

Zij geeft in haar show antwoord op de vraag: ”en waarom of voor wie doen we dit ook alweer allemaal”? En bovenal laat ze mensen het antwoord op deze vraag voelen. Rechtstreeks in het hart!

Petra Osborne

Ziekenhuis Purmerend, opleidingadviseur

‘Grappig en doelbewust’

Mirjam Kaijer en pianist Eric lensing hebben persoonlijk, grappig en soms zeer doeltreffend de mensen geraakt. Weer even bewust omgaan met elkaars gevoelens, zonder medelijden. Voor elk team wat met emoties, relaties of hectiek te maken heeft is dit een mooie en leerzame workshop!

Auke van der Endt

Manager Uitvaartzorg

‘In verbinding’

Soms moet je de dingen wat uitvergroten om ze duidelijk te maken.

Die kunst beheerst Mirjam Kaijer, begeleidt door haar pianist Erik Lensing, opperbest.

Mirjam Kaijer heeft tijdens de kick-off-bijeenkomst van het vernieuwingsplan van Lindendael “in verbinding” een humoristische en ontroerende voorstelling gegeven waaruit de kern van het vernieuwingsplan overduidelijk naar voren is gekomen.

Een avond die veel indruk heeft gemaakt.

Het vernieuwingsplan “in verbinding” heeft als doel de bewoners in contact te laten blijven met hun persoonlijke wensen voor de dagelijkse levensloop.

Bedankt Mirjam je hebt ons een push in de juiste richting gegeven.

Jeanet lakeman

Manager zorg & welzijn, Lindendael