Ik ben een topper (onderwijslijn)

Toen dramadocent Theo Olthuis het kinderboek: 'Ik ben een Topper' las van de Hoogwoudse schrijfster Mirjam Kaijer, raakte hij geïnspireerd en besloot hij van ieder hoofdstuk een korte scène te schrijven. Samen met kinderen van de school gaf hij dit vorm. Deze voorstelling presenteert hij 18 april aan de kinderen van de school en s'avonds aan de ouders.

Olthuis is onderwijzer geweest en thans dramadocent op de Willem-Alexanderschool in Bergen. Vanaf 1978 schrijft hij teksten voor televisie en theater, o.a. voor het zeer populaire kinderprogramma Sesamstraat. Daarnaast schrijft hij liedjes en gedichten. 'Ik ben een Topper' is een boek van deze tijd, dat kinderen op een duidelijke manier belangrijke levenswijsheden leert. Kaijer heeft destijds een hele kinderlijn geschreven die ook wordt gebruikt in het onderwijs. Door middel van tien oude natuurwetten wordt er gewerkt aan een positieve levenshouding, waardoor kinderen beter met zichzelf omgaan en daardoor ook met anderen.

Het onderwijspakket

Het onderwijspakket bestaat uit: topperboeken, een lerarenmap, een CD, werkschriften, een doe-spel en een communicatiespel